Welke werkgeversrisico’s neemt een payroll backoffice over? - Payingit (2024)

Welke werkgeversrisico’s neemt een payroll backoffice over? - Payingit (1)

Kennis 11 maart 20246 minuten

Heb je een onderneming die optimaal functioneert als je werknemers in dienst hebt? Dan is het goed om te weten dat alle praktische zaken rondom je werknemers aan een payroll backoffice bedrijf uit handen kunnen worden gegeven. Je kunt ervoor kiezen om het juridisch werkgeverschap over te hevelen. Wanneer je dit doet, ben je niet langer verantwoordelijk voor bepaalde werkgeversrisico’s. In deze blog lees je welke werkgeversrisico’s niet langer voor stress binnen je bedrijf zorgen op het moment dat je een professioneel backoffice bedrijf inschakelt. Aan het einde kom je erachter wat wij bij Payingit voor je kunnen betekenen.

Wanneer je personeel in dienst neemt, zitten hier risico’s aan verbonden

Wanneer je merkt dat je onderneming groeit, kom je vanzelf op een punt dat je meer werknemers nodig hebt om al het werk te verzetten. Met een groter team, heb je meer kans om met werkgeversrisico’s te maken te krijgen. Het ligt aan jou als werkgever, hoe je hiermee om wenst te gaan. De belangrijkste werkgeversrisico’s worden in deze blog voor je op een rij gezet. Het is goed om te weten dat je ervoor kunt kiezen om je werkgeversrisico’s uit handen te geven. Je betaalt voor deze dienst, maar je investering levert je direct minder administratieve rompslomp en stress op.

Welke werkgeversrisico’s kan een payroll backoffice van je overnemen?

Een payroll backoffice kan een aantal risico’s voor jouw bedrijf overnemen, waardoor jij je kunt concentreren op het runnen van je core business. Zo kan de backoffice bijvoorbeeld de juiste loonheffingen afdragen aan de belastingdienst en ervoor zorgen dat alle werknemers op tijd worden uitbetaald. Daarnaast kan de backoffice ook de administratie rondom de loonstroken en de verplichte meldingen aan de overheid verzorgen, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Het uitbesteden van de payroll aan een backoffice kan dus een aantal risico’s wegnemen en kan ervoor zorgen dat je bedrijf efficiënter en effectiever kan werken.

Hoe zit het met personeel dat aansprakelijk wordt gesteld?

Zodra je werknemers in dienst neemt, loop je het risico dat je werknemer aansprakelijk wordt gesteld voor geleden schade. Je werknemer kan bijvoorbeeld schade toebrengen aan spullen van anderen of zelfs andere werknemers. Als werkgever kun je een aansprakelijkheidsverzekering voor je onderneming afsluiten, waarmee je dit risico afdekt. Maakt een werknemer een beroepsfout door een foute inschatting te doen of een verkeerd advies aan een klant door te geven? Dan kan die persoon een schadeclaim indienen. Om je bedrijf hiertegen te beschermen dien je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Het mooie aan werken met een payroll backoffice is dat je dit risico aan hen overdraagt. Het payroll bedrijf zal in dit soort gevallen met een passende oplossing komen.

Er vindt een ongeval plaats op de werkvloer

Er is altijd een kans dat er iets gebeurt tijdens het werk. Dit geldt zowel voor de werknemer als voor de ondernemer. Als een werknemer bijvoorbeeld invalide raakt of overlijdt tijdens het werk, kan dit grote gevolgen hebben. Voor de ondernemer kan het risico op schadeclaims groot zijn. Een manier om dit risico af te dekken is door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om als werkgever een zakelijke ongevallenverzekering af te sluiten voor je personeel, zodat er een eenmalige uitkering beschikbaar is in geval van een ongeval. Deze uitkering kan vervolgens overgemaakt worden aan de betreffende werknemer.

Zodra je met een payroll backoffice zoals wij samenwerkt, hoef je zelf geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of zakelijke ongevallenverzekering af te sluiten. Deze hebben wij al in onze zak! Zodra je werknemers bij ons op de loonlijst komen, is dit onze verantwoordelijkheid. Dat scheelt je veel geregel en gedoe. Wanneer je het een fijn idee vindt om die verzekeringen zelf alsnog af te sluiten, kan dat!

Dit is het risico bij financiële problemen

Het risico dat je bedrijf in financiële moeilijkheden raakt, wat niet per se te maken heeft met het personeel, is aanwezig. Als bijvoorbeeld een belangrijke klant wegvalt en er geen nieuwe opdrachten binnenkomen, kan dit leiden tot financiële problemen. In een dergelijke situatie kan het risicovol zijn om veel werknemers op de loonlijst te hebben, aangezien de verplichtingen van jou als werkgever door blijven lopen. Je personeel dient in dit soort situaties gewoon uitbetaald te worden. Wat nou als de payroll backoffice dit risico bij je uit handen neemt? Dit scheelt je veel stress en zorgt ervoor dat je de situatie kunt oplossen, zonder je druk te maken over de uitbetaling van je personeel.

Wat als je personeel ziek of (deels) arbeidsongeschikt wordt?

Als je personeel ziek of (deels) arbeidsongeschikt wordt, dan kan de payroll backoffice een aantal zaken voor je regelen. Zo kan de backoffice bijvoorbeeld contact opnemen met het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) om een Ziektewetuitkering aan te vragen voor de werknemer. Daarnaast kan de backoffice ook de loonbetalingen voor deze werknemer regelen, zodat de werknemer tijdens zijn ziekte of arbeidsongeschiktheid toch zijn loon ontvangt. Verder kan de backoffice ook de juiste papieren aanleveren bij het UWV en de werknemer informeren over de verdere procedure. Als je personeel ziek of arbeidsongeschikt wordt, is het dus handig om een samenwerking met een payroll backoffice te hebben lopen, zodat zij deze zaken voor je kunnen regelen.

Werkgeversrisico’s tijdens arbeidsconflicten

Je denkt er misschien niet snel aan, maar je kunt zomaar in een heftig arbeidsconflict met je werknemer terecht komen. Natuurlijk doe je er als werkgever alles aan om conflicten op de werkvloer te voorkomen, maar wanneer jouw karakter met dat van een werknemer botst, kan er toch sprake zijn van een verstoorde arbeidsrelatie. Een arbeidsconflict kan ook het gevolg zijn van een reorganisatie. Een arbeidsconflict heeft een negatieve invloed op je relatie met je hele team. De motivatie van je werknemers kan afnemen, men kan elkaar opstoken en werknemers kunnen zich erdoor gaan ziekmelden.

Kies voor een samenwerking met Payingit

Ben je op zoek naar een professioneel full-service HR-bedrijf dat je backoffice kan verzorgen? Dan is Payingit precies waar je naar op zoek bent. Wij ondersteunen je graag bij alle praktische zaken als het op je werknemers aankomt. Je kunt ervoor kiezen om zowel financiële als administratieve werkzaamheden aan ons team over te dragen. Verder nemen wij ook de in deze blog besproken werkgeversrisico’s bij je uit handen. Het ultieme voordeel van een samenwerking met ons is dat wij een plan op maat voor je uitwerken. Door je te ontzorgen op HR-gebied, houd je meer tijd over dat je in het reilen en zeilen van je onderneming kunt steken. Daarnaast zijn je werknemers bij ons in goede handen. Heb je nog vragen of wil je weten welke mogelijkheden je hebt? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke werkgeversrisico’s neemt een payroll backoffice over? - Payingit (2)

Costa BoonBusiness Director

Gepubliceerd: 11 maart 2024Laatste wijziging: 15 juli 2024

Welke werkgeversrisico’s neemt een payroll backoffice over? - Payingit (2024)
Top Articles
Firemaking and Fletching Skilling Update - News - RuneScape - RuneScape
Rs3 Banite Ore Locations Recipes with ingredients,nutritions,instructions and related recipes
Durr Burger Inflatable
Craigslist Houses For Rent In Denver Colorado
Doby's Funeral Home Obituaries
Amelia Bissoon Wedding
今月のSpotify Japanese Hip Hopベスト作品 -2024/08-|K.EG
Craigslist Deming
TS-Optics ToupTek Color Astro Camera 2600CP Sony IMX571 Sensor D=28.3 mm-TS2600CP
Craigslist Apartments In Philly
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Q33 Bus Schedule Pdf
Dtab Customs
Nesz_R Tanjiro
Directions To Advance Auto
Tamilyogi Proxy
Band Of Loyalty 5E
H12 Weidian
Account Suspended
Craigslist Maui Garage Sale
Hdmovie 2
Ford F-350 Models Trim Levels and Packages
Pasco Telestaff
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Accuweather Minneapolis Radar
Move Relearner Infinite Fusion
Amelia Chase Bank Murder
Chelsea Hardie Leaked
Alima Becker
Ravens 24X7 Forum
Kaiserhrconnect
Soiza Grass
Bee And Willow Bar Cart
Save on Games, Flamingo, Toys Games & Novelties
Http://N14.Ultipro.com
Buhsd Studentvue
Frcp 47
Pp503063
Compare Plans and Pricing - MEGA
Dinar Detectives Cracking the Code of the Iraqi Dinar Market
Craigslist Food And Beverage Jobs Chicago
Courses In Touch
Free Crossword Puzzles | BestCrosswords.com
Jaefeetz
Vintage Stock Edmond Ok
412Doctors
✨ Flysheet for Alpha Wall Tent, Guy Ropes, D-Ring, Metal Runner & Stakes Included for Hunting, Family Camping & Outdoor Activities (12'x14', PE) — 🛍️ The Retail Market
Booknet.com Contract Marriage 2
Rheumatoid Arthritis Statpearls
Myapps Tesla Ultipro Sign In
Craigslist Indpls Free
Mkvcinemas Movies Free Download
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 5679

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.